Салата от китайско зеле с пилешко и ананас
Листни зеленчуци с печено пилешко, ананс и дресинг.
Необходими продукти:
- 200 г пилешко филе (гърди)
- сол и пипер
- соев сос
- 2 с.л. олио
- 3 с.л. гъсто кисело мляко
- 1/4 лимон
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. сол
- 200 г листа от китайско зеле
- 150 г шайби ананас от консерва
Начин на приготвяне:
1. Парчето пилешка гърда разрежете през средата на дебелината на две или три по-тънки парчета. Сложете в тавичка, поръсете от едната страна със сол и пипер и покапете със соев сос. Обърнете от другата страна и направете същото.
2. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и положете месата. Намалете на умерен и гответе три минути. Засилете пак, обърнете, гответе на силен огън 1 минута от втората страна, после намалете на умерен и гответе още 2-3 минути. Махнете от тигана и оставете да се охлади.
3. Измийте листата китайско зеле, подредете ги едно върху друго и направете три надлъжни прореза. След това нарежете напречно на парчета през 1,5 см. отстояние. Изсипете в купа и разрохкайте.
4. Направете дресинга като разбъркате киселото мляко с горчицата, лимоновия сок и солта.
5. Кръгчетата ананас подредете едно върху друго и нарежете на кубчета. Изсипете при зелето.
6. Нарежете и пилешкото на кубчета - по-големи от ананаса и прибавете при останалите продукти.
7. Залейте със соса и сервирайте или приберете в хладилник до момента на поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ