Салата от китайско зеле и сьомга
Лесно | Порции 1
| Видяна: 5680
Салата със зеле, каперси, риба и маслини.
Необходими продукти:
- 80 г китайско зеле
- 20 г нарязана пушена сьомга
- нарязани маслини (количеството е по ваше желание)
- каперси (количеството е по ваше желание)
За дресинга:
- 1 с. л. зехтин
- 3 с. л оцет
- ситно смлян черен пипер.
Начин на приготвяне:
Това е ястие, което леля ми приготвяше за мен. Първоначално не смятах да използвам китайско зеле в салатата, но всъщност то й придава невероятен вкус.
1. Нарежете листата от китайското зеле на парчета с ширина 1 см.
2. Нарежете пушената сьомга на парчета с ширина 2 см.
3. Пригответе дресинга. Сложете всички необходими съставки и ги смесете с лъжица.
4. Поставете всички съставки в една купа и разбъркайте добре.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 10 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ