Салата от кисели краставички с пиле и майонеза
Пилешки хапки с кисели краставички, задушени лук и моркови и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 400 г пилешко филе
- 1,5 л вода
- сол, пипер, бахар, дафинов лист, обрезки от зеленчуци - всичко това по желание
- 3 с.л. олио
- 250 г лук
- 300 г моркови
- 200 г кисели краставички
- 2 скилидки чесън
- листата на няколко стръка магданоз
- по 1/2 ч.л. сол и черен пипер
- 1 с.л. лимонов сок
- 2 с.л. майонеза
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото филе сложете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Изсипете водата две минути след завирането, измийте месото и го върнете в тенджерата. Така ще изхвърлите отделените в бульона препарати от отглеждането и обработката на пилето.
2. Залейте с 1,5 л вода и по желание добавете дръжките на магданоза, обелките от моркови, сол и пипер, бахар, дафинов лист, парче лук. След това ще имате вкусен домашен пилешки бульон за друго готвене. Оставете месото да къкри 25 минути след като заври. После извадете и охладете, а бульона си прецедете и запазете.
3. Докато мръвката се готви нарежете на полумесеци лука и разрохкайте влакната на полумесеците. Морковите нарежете на тънки лентички. Ако имате китайско ренде - най-лесно ще ви е с него.
4. Киселите краставички почистете от дупенцата и нарежете на тънки ленти. Прехвърлете в купа. Отгоре добавете наситнения чесън.
5. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на умерен огън и запържете лука за 6 минути. Извадете при краставичките с чесъна.
6. Добавете в тигана още 1 с.л. олио и запържете морковите за 6 минути. Изсипете при останалите продукти.
7. Месото нарежете на малки хапчици и прибавете в купата заедно с наситнените магданозени листа. Овкусете със сол и пипер, сипете лимоновия сок и залейте с майонезата. Разбъркайте хубаво, опитайте на вкус и, ако няма нужда от допълнително подправяне, приберете в хладилник.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ