Регистрация

Салата от кисели зеленчуци в буркани

Салата от кисели зеленчуци в буркани
Лесно   |   Порции 1-2 буркана   |   Видяна: 1113

Салата от мариновани моркови с целина и дайкон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 дайкон
  • 3 стебла целина
  • 3-4 моркова

За маринатата:

  • 500 мл вода
  • 2 с.л. захар
  • 1,5 с.л. сол
  • 75 мл оцет (най-добре оризов, но може и ябълков или светъл балсамов)

За туршията:

  • 1-2 чилита или малки люти чушлета
  • 2-4 г зърна хрян
  • семена сусам за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Обелете дайкона и морковите. Измийте добре целината.

2. Разделете морковите на половинки през средата на дължината. После нарежете през ширината и след това превърнете в гредички. На подобни по големина парчета трябва да стане и дайконът.

3. Остана целината. Разделете стеблата на 3-4 части, близки по дължина на другите гредички и след това всяко парче разполовете през средата по специфичната извивка на стеблото. Така ще станат съвсем равномерни.

4. Вземете 1 голям или 2 по-малки буркана и на дъното им сложете по люто чушле (леко цепнато в долния край) и 2 г . семена горчица. Отгоре подредете зеленчуците възможно най-плътно, като ги редувате, за да е по-шарено.

5. Подгрейте водата в касерола, добавете солта и захарта и налейте оцета. Кипнете.

6. Залейте с врялата марината зеленчуците в бурканите и захлупете здраво с капак.

7. След охлаждане на бурканите приберете в хладилник за 2 дни.

8. Сервирайте като салата с поръска от семена сусам по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 дни

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта