Салата от карфиол на пара
Карфиолена салата с пресни подправки и сладко-кисел дресинг.
Необходими продукти:
- 500 г карфиол
- 50 г парче корен целина
- връзка магданоз
- връзка копър
- 6 с.л. зехтин
- 2 с.л. оцет
- 1/2 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. сол
- черен или бял пипер на вкус
- скилидка чесън по желние
Начин на приготвяне:
1. Разделете карфиола на съцветия и ги измийте. Сложете да се готвят в тенджера с поставка за готвене на пара или в удер за готвене на пара. Внимавайте да не преварите - по-апетитни са леко хрупкави в средата.
2. Почистете и наситнете листенцата на копъра и магданоза.
3. Целината почистете и рендосайте на ситно ренде.
4. Смесете зехтина с оцета, солта, пипер и захарта. По желание добавете намачкана скилидка чесън. Разбъркайте хубаво.
5. Готовите розички охладете, смесете с наситнените пресни подправки и подправете със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ