Регистрация

Салата от карфиол на пара

Салата от карфиол на пара
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1708

Карфиолена салата с пресни подправки и сладко-кисел дресинг.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г карфиол
  • 50 г парче корен целина
  • връзка магданоз
  • връзка копър
  • 6 с.л. зехтин
  • 2 с.л. оцет
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1/2 ч.л. сол
  • черен или бял пипер на вкус
  • скилидка чесън по желние

Начин на приготвяне:

1. Разделете карфиола на съцветия и ги измийте. Сложете да се готвят в тенджера с поставка за готвене на пара или в удер за готвене на пара. Внимавайте да не преварите - по-апетитни са леко хрупкави в средата.

2. Почистете и наситнете листенцата на копъра и магданоза.

3. Целината почистете и рендосайте на ситно ренде.

4. Смесете зехтина с оцета, солта, пипер и захарта. По желание добавете намачкана скилидка чесън. Разбъркайте хубаво.

5. Готовите розички охладете, смесете с наситнените пресни подправки и подправете със соса.

 

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта