Регистрация

Салата от гъби с чушки, лук и магданоз

Салата от гъби с чушки, лук и магданоз
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1534

Предястие или гарнитура от варени гъби със зеленчуци, соев сос и запържено олио.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг пресни печурки или други свежи гъби по желание
  • вода + 1 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 1 голяма червена сочна сладка чушка
  • 1 ч.л. кориандър на прах
  • 1 равна с.л. захар
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л.  соев сос
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1-1,5 с.л. бяло сусамено семе
  • 4 скилидки чесън
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • лют пипер на вкус
  • 4 с.л. растителна мазнина
  • листа пресен магданоз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Гъбите почстете и нарежете на четвъртини. Прехвърлете в тенджера, залейте с вода, добавете 1 ч.л. сол и кипнете. Намалете на умерен към слаб огън, сложете капак и оставете да се варят 10 минути.

2. През това време нарежете лука на кубчета и го запържете в 2 с.л. олио до позлатяване. Прехвърлете го в купа.

3. Гъбите отцедете в гевгир и оставете температурата им да изсуши излишната влага от повърхността им. След това ги добавете при лука.

4. Нарежете чушката на лентички и я изсипете при останалите продукти. Овкусете с кориандъра, захарта, оцета, соевия сос и трите вида пипер. Намачкайте отгоре скилидките чесън. Разбъркайте.

5. Сипете 4 с.л. растителна мазнина в касерола и подгрейте много силно на максимален котлон докато зацвърчи хубаво. Наситнете листата магданоз.

6. Залейте ястието с врялата мазнина и поръсете сусамовите семена. Разбъркайте. Опитайте на соленост и при необходимост подсолете допълнително. Поръсете листата на магданоза и размешайте финално.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта