Салата Мимоза с риба, картофи, яйца и кашкавал
Красив руски ордьовър с рибно филе, майонеза и страхотна визия.
Необходими продукти:
- 6 твърдо сварени яйца
- 1 консерва 250 грама сьомга или риба тон филе в собствен сос
- 150 грама кашкавал
- 1 връзка зелен лук
- 200 грама майонеза
- 3 сварени картофа
- сол на вкус
За украсата:
- 3 черни маслини без костилки
- 3 зелени маслини без костилки
- 3 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте с вилица рибното филе заедно със соса, за да стане на паста. Пресипете го в купа за салата - най-добре с прозрачни стени.
2. Наситнете лука и изсипете върху рибата. Покрийте с половината майонеза и заравнете.
3. Рендосайте варените картофи отгоре, посолете на вкус, върху тях рендосайте кашкавала, после белтъците на яйцата. Намажете с остатъка от майонезата.
4. Отгоре натрошете на фин прах жълтъците така, че да наподобяват пчелен прашец.
5. Преминаваме към украсата - оформете пчелички от маслините както е показано на снимката. Между тях сложете стръкчета магданоз, които да имитират растения. Салатата е готова за поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ