Салата Мимоза с риба и картофи
Ордьовър с риба, майонеза, пресен лук и варени яйца.
Необходими продукти
- 6 твърдо сварени яйца
- 200 грама филе риба от консерва (сьомга, риба тон, треска и др.)
- 150 грама кашкавал
- няколко стръка пресен лук
- 3 варени картофа
- 200 грама майонеза
- зелени подправки на вкус (магданоз, копър и др.)
Начин на приготвяне
1. Намачкайте с вилица филето от риба докато се получи не много рядка каша.
2. Наситнете зеления лук, смесете го с рибата и застелете пюрето по дъното на чиния.
3. Отгоре сложете част от майонезата.
4. На следващия ред рендосайте варените картофи. По желание ги овкусете със сол и пипер.
5. Намажете с майонеза.
6. Настържете кашкавала отгоре, отделете белтъците от жълтъците, натрошете жълтъците, рендосайте белтъците и отгоре загладете с останалата майонеза.
7. Украсете салата според въображението си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ