Салата Ларб с ориз и кайма
Тайландски ордьовър за гости - подлютена карамелена кайма с млян печен ориз в листа от маруля.
Бон Апети
Излъчен на 09.05.2017
Салата Ларб е с лаоски произход, но е приета и за основно ястие в тайландската кухня. Този ордьовър представлява запържена свинска кайма, богата на подправки и овкусители, която се смесва със смлян в кафемелачка ориз, предварително запечен на слаб огън в сух тиган. С месната основа се пълнят листенца бейби салата и се поднася.
Ако искате да си сготвите ястието, ще са ви нужни и някои по-нетрадиционни продикти - жасминов ориз, лайм и рибен сос. Останалото го има във всяко домакинство. Първо се запича ориза до покафеняване. Ако го готвите правилно, ще отнеме време. Следва да го смелите в мелачка за кафе или черен пипер до получаването на ароматно оризово брашно с интензивен дъх. После се готви каймата, към която се добавя кориандър, лук шалот, мента, червена люта чушка, пресен лук, рибен сос и захар. На финала се обединяват мръвчената смес и оризовото брашно и с тях се пълнят нежни листенца бейби салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ