Салата Костенурка с пилешко и зеленчуци
Лесно | Порции 3-4
| Видяна: 2466
Салата с месо, майонеза, праз лук и яйца.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 150 грама пушено или варено пилешко
- майонеза
- 2 ябълки
- 1 стрък праз лук
- 100 грама кашкавал
- 150 грама орехи
- зелена салата
Начин на приготвяне:
1. На дъното на купа или чиния за салата разстелете листата маруля.
2. Сварете яйцата и само белтъците рендосайте върху марулята. Отгоре сложете майонеза, а върху нея - пилешко.
3. Посипете с нарязания на колелца праз лук. Върху него рендосайте обелените ябълки и покрийте с пласт майонеза.
4. Стрийте жълтъците, настържете върху тях кашкавала, сложете пак майонеза, а върху нея поръсете с ореховите ядки.
5. Главата на костенурката можете да оформите от варено яйце с орехче и черен пипер.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ