Салата кимчи домати по корейски
Пикантна туршия от домати с пресен лук по корейски.
Необходими продукти:
- 100 г пресен лук
- 5 ч.л. лют пипер на люспи или чили на люспи
- 3 с.л. рибен сос (може да замените с Уорчестър)
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 5 скилидки чесън
- 1 с.л. оцет
- 1-1,2 кг едри твърди червени домати
Начин на приготвяне:
1. Наситнете пресния лук и го прехвърлете в купа.
2. Добавете лютия пипер, фиш сос, захарта, намачкания или минат през преса чесън, оцета, солта и разбъркайте.
3. Доматите измийте и с върха на ножа извадете точицата от средата им без да разрязвате зеленчука.
4. Разрежете на четвъртини всеки домат като не режете до края - идеята е доматите да останат цели, но да са цепнати на пеперуда, за да може да се напълнят.
5. Изберете си кутия за съхранение с капак, в която доматите да се прибират сравнително плътно. Взимайте домат, слагайте от плънката в средата му и поставяйте в кутията. Напълнете така всички домати и върху тях разпределете останалата плънка, ако има такава.
6. Сложете капака и поставете кутията в хладна стая, но не в хладилник, за 24 часа. След това имате кръстоска между салата и туршия с натрапчива пикантност и силен дъх на чесън - точно както се сервира в корейските кухни.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ