Салата Гъбена поляна с картофи и колбас
Руска салата с цели печурки, картофи, моркови, месо и майонеза.
Необходими продукти:
- 600 г печурки от буркан или консерва (цели гъби)
- 2 моркова
- 3 сварени картофа
- 250 г шунка или бекон
- 100 мл майонеза
- копър и зелен лук на вкус (повечко - да има)
- сол - ако е необходимо
Начин на приготвяне:
1. Маринованите гъби подредете с шапките надолу върху купа, застлана със стреч фолио по дъното, стените и малко стърчащо отвън. Наредете ги така, че да обхванат и част от стената и пънчетата им да сочат нагоре.
2. Наситнете лука и магданоза (по-вкусно става с повечко) и поръсете щедро върху гъбите.
3. Рендосайте морковите, смесете ги с половината майонеза и намажете върху гъбите със зеленини.
4. Нарежете колбаса на малки кубчета и го поръсете на следващ пласт.
5. Сварените картофи също нарежете, посолете, ако смятате за необходимо, смесете с остатъка от майонезата и намажете сместа върху салатата.
6. Приберете за минимум 1 час в хладилника. Трябва добре да се охлади, за да може да се обърне.
7. В плоска чиния за салата обърнете студената купа. Ако предястието не застане веднага в желаната форма, помогнете му с фолиото и след това отстранете стреча.
8. Поднесете и съберете аплодисментите с този фантастичен руски ордьовър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ