Регистрация

Салата Гъбена поляна с картофи и колбас

Салата Гъбена поляна с картофи и колбас
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 1929

Руска салата с цели печурки, картофи, моркови, месо и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г печурки от буркан или консерва (цели гъби)
  • 2 моркова
  • 3 сварени картофа
  • 250 г шунка или бекон
  • 100 мл майонеза
  • копър и зелен лук на вкус (повечко - да има)
  • сол - ако е необходимо

Начин на приготвяне:

1. Маринованите гъби подредете с шапките надолу върху купа, застлана със стреч фолио по дъното, стените и малко стърчащо отвън. Наредете ги така, че да обхванат и част от стената и пънчетата им да сочат нагоре.

2. Наситнете лука и магданоза (по-вкусно става с повечко) и поръсете щедро върху гъбите.

3. Рендосайте морковите, смесете ги с половината майонеза и намажете върху гъбите със зеленини.

4. Нарежете колбаса на малки кубчета и го поръсете на следващ пласт.

5. Сварените картофи също нарежете, посолете, ако смятате за необходимо, смесете с остатъка от майонезата и намажете сместа върху салатата.

6. Приберете за минимум 1 час в хладилника. Трябва добре да се охлади, за да може да се обърне.

7. В плоска чиния за салата обърнете студената купа. Ако предястието не застане веднага в желаната форма, помогнете му с фолиото и след това отстранете стреча.

8. Поднесете и съберете аплодисментите с този фантастичен руски ордьовър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта