Салатата на Ал. Дюма с аншоа, яйца и краставички
Предястие с картофи, цвекло, целина и разядка от риба с варени яйца, кисели краставички и горчица.
Бон Апети
Излъчен на 20.02.2017
Тази салата е по рецепта на Александър Дюма (баща) и с нея писателят си е спечелил голяма слава още приживе. В състава си тя прилича на вариант на руската салата, но се приготвя по различен начин. А дали ще я сервирате с красивата подредба или просто ще смесите всички компоненти, зависи от вашето решение дали освен небцето да поглезите и очите.
На първо място приготовлението започва с увиването на цвекло във фолио и слагането му във фурната да се пече. Следва да пуснете катрофи и целина да се готвят на пара. След това вече ви остава време да сварите яйцата и да ги разделите на жълтъци и белтъци. Жълтъците се смесват с аншоа и подправки, а белтъците - с наситнени кисели краставички. След това при жълтъците се добавят подправки, див лук (може и пресен лук), риба тон от консерва и белтъците с краставичките. После правим сос с горчица и соев сос и овкусяваме яйчената смес.
Накрая яйчената разядка се сервира с нарязаните на шайби зеленчуци, които съвсем доскоро са се готвили и охлаждали. Ако следвате тази методика на направа на салата Дюма, ще си спестите най-много време в кухнята.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ