Руски сандвич с шунка и кашкавал
Топли двойни сандвичи с колбас, кашкавал, масло и доматен сос.
Необходими продукти:
- 6 филии хляб
- 6 слайса шунка или бекон (по-големички)
- 200 г кашкавал или 6 плочки кашкавал за сандвичи
- 150 г масло
- 2 с.л. доматен концентрат
- зеленчуци и пресни подправки за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Можете да изрежете коричките на хляба. Аз го правя, когато готвя за деца. Ако не ви пречат - си ги оставете.
2. Разбийте размекнатото масло с доматената паста.
3. Нарежете кашкавала на слайсове или го рендосайте. Можете да използвате и готови плочки кашкавал за сандвичи.
4. Вземете една филия, намажете я със сместа от масло и доматен концентрат, захлупете със слайс шунка или бекон, сложете кашкавалче и втори ред колбас. Намажете втора филия с масления сос и захлупете с намазаната страна върху месото. След това намажете филията и от другата страна със сос и покрийте с кашкавал. Повторете упражнението до изчерпване на количствата.
5. Можете да опаковате сандвичите и да приберете в хладилник за по-късно или взимане в чантата за работа или училище. Можете да ги подредите в тавичка, застлана с хартия за печене и да ги пуснете за няколко минути във фурната докато кашкавалът се разтопи. Можете и да ги нарежете на триъгълници, да боднете по парти клечка и да ги сервирате на гости, украсени със зеленчуци или поднесени със сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ