Принцеси с яйце, шунка и кашкавал
Топли сандвичи с шунка, кашкавал и подправки.
Установих, че в традиционните тави за фурна - онези, които се фиксират директно в печката и се продават към фурната, се събират по 9 филийки тостерен хляб. С това правило се съобразявам всеки път, когато правя топли сандвичи, за да се възползвам максимално от мястото. Обикновено три филии от тези, са достатъчни, за да нахранят без да доведат до усещане за тежест. Това е страхотна следобедна закуска или пък бърз обяд в натоварения ден.
Необходими продукти:
- 9 филии тостерен хляб (можете да използвате и друг, ако имате под ръка)
- 50 г масло
- 150 г кашкавал
- 200 г шунка
- 2 яйца (или 1 голямо)
- ронена чубрица
- червен и лют пипер
- сминдух
Начин на приготвяне:
1. Застелете си горепосочената тава с хартия за печене.
2. Подредете в нея филийките, а маслото изнесете да се размекне на стайна температура, за да може да се маже, без да наранява целостта на хляба.
3. Разбийте яйцата в голяма купа, защото сместа си става доста като количество.
4. Добавете подправки на вкус. Аз слагам изброениете в продуктите, но можете да използвате други по ваш вкус.
5. На средно ренде настържете кашкавала и шунката директно в съда при овкусените яйца. Разбъркайте хубаво, за да се смесят продутките равномерно.
6. Включете фурната да загрява на 180 градуса и намажете филийките едностранно с масло.
7. На всяка филийка сложете от сместа. След всеки сандвич разбърквайте сместа, защото яйцето се отцежда на дъното много бързо.
8. Печете за 15 минути максимум. Можете да извадите още щом видите, че коричката се е стегнала. Така хлябът е много сочен и мек. Ако държите повече време, той се втвърдява - просто преценете как ви харесва.
9. Поднесете с нарязан зеленчук за свежест, листенце босилек или любимия сос по желание - горчица, майонеза, кетчуп, топено сирене. Ако бързате - можете да си ги хапнете без добавки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ