Руска салата с пъдпъдъчи яйца
Руска салата с месо, моркови, краставички и майонеза, оформена като птиче гнездо.
Необходими продукти:
- 200 грама шунка
- 200 грама мариновани гъби или гъби от консерва
- 1-2 моркова
- 1/2 глава червен лук
- 1 прясна или 4 кисели краставички
- 2 варени кокоши яйца
- 5-6 варени пъдпъдъчи яйца
- няколко стръка зелен лук
- 150-200 грама майонеза
- сол на вкус
- няколко листа зелена салата
- стръкчета копър или магданоз - пресни
Начин на приготвяне:
1. В началото все едно правим традиционна руска салата. Наситнете в купа гъбите, лука, моркова, шунката, варените кокоши яйца, краставицата, зеления лук. Смесете с майонезата и опитайте на вкус. Ако има нужда - осолете.
2. На дъното на дълбоко и голямо плато за ордьоври сложете няколко листа зелена салата. Върху тях изсипете майонезената салата.
3. Оформете дупка в нея, заравнете я с обратното на лъжицата така, че да заприлича на гнездо. Вътре в него нарежете връзката пресен копър или магданоз. Можете да смесите и с още пресен лук.
4. Обелете сварените пъдпъдъчи яйца и ги сложете в гнездото. Така ордьовърът е готов.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ