Регистрация

Руска салата с пъдпъдъчи яйца

Руска салата с пъдпъдъчи яйца
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 4103

Руска салата с месо, моркови, краставички и майонеза, оформена като птиче гнездо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 грама шунка
  • 200 грама мариновани гъби или гъби от консерва
  • 1-2 моркова
  • 1/2 глава червен лук
  • 1 прясна или 4 кисели краставички
  • 2 варени кокоши яйца
  • 5-6 варени пъдпъдъчи яйца
  • няколко стръка зелен лук
  • 150-200 грама майонеза
  • сол на вкус
  • няколко листа зелена салата
  • стръкчета копър или магданоз - пресни

Начин на приготвяне:

1. В началото все едно правим традиционна руска салата. Наситнете в купа гъбите, лука, моркова, шунката, варените кокоши яйца, краставицата, зеления лук. Смесете с майонезата и опитайте на вкус. Ако има нужда - осолете.

2. На дъното на дълбоко и голямо плато за ордьоври сложете няколко листа зелена салата. Върху тях изсипете майонезената салата.

3. Оформете дупка в нея, заравнете я с обратното на лъжицата така, че да заприлича на гнездо. Вътре в него нарежете връзката пресен копър или магданоз. Можете да смесите и с още пресен лук.

4. Обелете сварените пъдпъдъчи яйца и ги сложете в гнездото. Така ордьовърът е готов.

 

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта