Руска салата с пилешки дробчета
Предястие от пилешки дробчета със зеленчуци.
Необходими продукти:
- 300 г пилешки дробчета
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
- 1 голяма глава лук
- 1 морков
- 4 кисели краставички
- сол и пипер на вкус
- 4 яйца
- 1/2 китка магданоз
- 100 мл майонеза
Начин на приготвяне:
1. Яйцата сварете.
2. Лука наситнете, а моркова рендосайте на едро ренде.
3. Дробчетата нарежете на хапки. Сгорещете олиото в тиган, добавете маслото и дробчетата и гответе няколко минути на умерен до силен огън, като разбърквате периодично. Овкусете със сол и пипер и прехвърлете дробчетата в купа.
4. В малкото останала мазнина от готвенето на дробчетата задушете лука до прозрачност, добавете моркова и гответе още няколко минути. Изсипете съдържанието на тигана при дробчетата.
5. Добавете обелените и нарязани на кубчета варени яйца, наситнените кисели краставички и майонезата. Разбъркайте. Опитайте на вкус и по желание овкусете със сол и пипер.
6. Поднесете поръсено с наситнения магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ