Руска салата с варено пилешко
Яйчена салата с месо, краставици, гъби и майонеза.
Необходими продукти:
- 1 пилешка гърда (около 400 г)
- бахар, черен пипер на зърна и лук за варенето на пилето по желание
- 5 яйца
- 400 г консерва или буркан гъби
- 1 глава лук
- 1 краставица
- няколко кисели краставички
- 100 г кашкавал
- 150-200 мл майонеза
- сол на вкус
- зеленчуци за украса
Начин на приготвяне:
1. Залейте пилешкото месо с вода и оставете да се свари. Можете да запазите бульона за други ястия, за да си имате домашен пилешки бульон. За целта в него е добре да добавите подправки - черен пипер и бахар на зърна, дафинов лист и по желание зеленчуци, нарязани на едро - моркови, лук, целина. Бульонът се посолява чак след сваряване на месото. След кипване обаче е добре да отпените. Свареното пилешко месо охладете и нарежете на малки хапчици или накъсайте с пъсти. Бульона прецедете, осолете и си заделете във фризера или хлдилника.
2. Сварете яйцата.
3. В купа прибавете нарязаните на кубчета кисели краставички, нарязаната на полумесеци краставица, наситнения лук, пилешкото и нарязаните на едро гъби. Добавете 4 от варените яйца, нарязани на ситно и един белтък. Запазете жълтъка на петото яйце за украса.
4. Добавете майонезата и разбъркайте. Осолете на вкус и разбъркайте отново. Прехвърлете в салатиера или чиния като оформите на купол.
5. Отгоре поръсете с рендосания на средно ренде кашкавал и стрития между пръсти жълтък. На финала украсете със зеленчуци по жеалние.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ