Руска мусака с картофено пюре
Запечени картофи със сърцевина от телешка запръжка.
Необходими продукти:
- 10 картофа
- 2 яйца
- 2 с.л. масло
- 4 с.л. заквасена сметана
- сол
За плънката:
- 400 грама мляно телешко
- 1 глава лук
- 2 с.л. свинска мас
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте картофите и ги варете докато омекнат.
2. Обелете ги и ги намачкайте с преса, а след това добавете в пюрето суровите яйца, маслото, сметаната и сол на вкус. Разбийте хубаво сместа.
3. Запържете лука в свинската мас до леко покафеняване, прибавете каймата, пържете до готовност и накрая овкусете със сол и черен пипер.
4. Намазнете дъното и стените на тавичка, излейте най-отдолу половината картофено пюре, върху него сипете цялата месна плънка и захлупете с втората половина намачкани картофи.
5. Печете във фурната до образуването на златиста коричка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ