Рулца със свинско и сирене
Пълнено солено руло с месо.
Необходими продукти:
За пълнежа:
- 1 средно голям свински котлет
- горчица
- 1 печена червена чушка
- козе сирене
- трюфелово олио/зехтин
- сол и пипер
За тестото:
- счукан розмарин
- сол
- чесън на прах
- универсално брашно
- студена вода
- масло
Начин на приготвяне:
На тестото:
1. Смесете брашното (около 1 ч.ч.), студената вода и разтопеното масло в купа и омесете твърдо, нелепкаво тесто.
2. Прибавете щипка сол и розмарина.
3. Заделете.
На пълнежа:
1. Изтънете с чукче свинските котлети.
2. Добавете малко трюфелово олио и поставете върху пласт козе сирене и овкусете със сол и пипер.
3. Постелете слой от листата сарепска горчица върху сиренето.
4. Нарежете чушката на тънки ленти и ги подредете по дължина върху зелените листа.
5. Навийте внимателно на руло и забодете с клечка за зъби.
На рулото:
1. Разточете тестото тънко и сложете свинското руло по средата.
2. Увийте с тесотото, така че да няма дупки.
3. Намажете с масло, поръсете със сол и чесън на прах.
4. Накрая изпечете в предварително загрята фурна на 150-200ºС до златисто-кафяво.
5. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ