Рулца от свинско месо
Пълнено свинско с моркови, кисели краставички и гъби.
Необходими продукти:
- 500 г свинско месо от бут
- 5 гъби печурки
- 1 морков
- 50 г кашкавал
- 3 кисели краставички
- 4 топени сиренца
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. масло
- 3 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Месото нарязвате на парчета с дебелина от 1 см и дължина и ширина около 7-8. Начуквате ги, за да ги изтъните още повече.
2. Краставичките нарязвате на ивици, морковите също – те трябва да са полусварени. Гъбите задушавате с масло и също нарязвате на парчета.
3. Върху всяко парче месо намазвате топено сирене и редите кашкавал, морков, краставичи и гъби. Поръсвате с малко черен пипер.
4. Завивате месото стегнато на руло и го защипвате с клечки за зъби, за да не се разгъне. Готовите рулца, запържвате в тенджера с мазнината от всички страни, а след това се запичат във фурната за около 20 мин. на 180 градуса.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ