Регистрация

Рулца от кайма в доматен сос

Рулца от кайма в доматен сос
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1294

Ханъми с месо - тестени рулца с месна плънка в зеленчуков сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет дебели кори за баница
  • 500 г шарено свинско месо
  • 2-3 глави лук
  • 2 моркова
  • сол и пипер
  • кимион
  • 1 с.л. зехтин

За соса:

  • 1 глава лук
  • 2 червени сладки чушки
  • 3-4 домата
  • магданоз
  • сол и пипер
  • 1 с.л. захар
  • чили на прах по желание
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Месото нарежете на много малки парченца или минете през едра месомелачка. Наситнете лука, а моркова рендосайте на едро ренде.

2. Сгорещете 1 с.л. зехтин или олио в тиган, запържете в нея лука, щом започне да променя цвета си, добавете и морковите. Гответе още малко и добавете каймата. Гответе докато месото се отпусне. Овкусете със сол, пипер и кимион и махнете от огъня.

3. Вземете лист тесто, сложете част от плънката и завийте на руло. Рулото разрежете на по-малки рулца с дължина около 6-8 см. Редете рулцата в тенджера с капак.

4. Лука за соса наситнете. Чушката нарежете на малки лентички или кубченца. Доматите обелете и нарежете също на малки кубчета. Наситнете магданоза, чесъна намачкайте или нарежете на ситно.

5. Сгорещете зехтина, гответе в него лука докато започне да става прозрачен, после добавете и чушките. Гответе до омекване и след това добавете доматите. Оставете да къкри докато сосът се сгъсти. Осолете, опипрете, сипете лъжица захар и малко чили на прах. Добавете магданоза и чесъна, разбъркайте хубаво и махнете от огъня.

6. Подредените рулца залейте с доматения сос и ако прецените - долейте малко вода. Пуснете да къкрят под капак на умерен огън около 30 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта