Рулца от кайма в доматен сос
Ханъми с месо - тестени рулца с месна плънка в зеленчуков сос.
Необходими продукти:
- 1 пакет дебели кори за баница
- 500 г шарено свинско месо
- 2-3 глави лук
- 2 моркова
- сол и пипер
- кимион
- 1 с.л. зехтин
За соса:
- 1 глава лук
- 2 червени сладки чушки
- 3-4 домата
- магданоз
- сол и пипер
- 1 с.л. захар
- чили на прах по желание
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на много малки парченца или минете през едра месомелачка. Наситнете лука, а моркова рендосайте на едро ренде.
2. Сгорещете 1 с.л. зехтин или олио в тиган, запържете в нея лука, щом започне да променя цвета си, добавете и морковите. Гответе още малко и добавете каймата. Гответе докато месото се отпусне. Овкусете със сол, пипер и кимион и махнете от огъня.
3. Вземете лист тесто, сложете част от плънката и завийте на руло. Рулото разрежете на по-малки рулца с дължина около 6-8 см. Редете рулцата в тенджера с капак.
4. Лука за соса наситнете. Чушката нарежете на малки лентички или кубченца. Доматите обелете и нарежете също на малки кубчета. Наситнете магданоза, чесъна намачкайте или нарежете на ситно.
5. Сгорещете зехтина, гответе в него лука докато започне да става прозрачен, после добавете и чушките. Гответе до омекване и след това добавете доматите. Оставете да къкри докато сосът се сгъсти. Осолете, опипрете, сипете лъжица захар и малко чили на прах. Добавете магданоза и чесъна, разбъркайте хубаво и махнете от огъня.
6. Подредените рулца залейте с доматения сос и ако прецените - долейте малко вода. Пуснете да къкрят под капак на умерен огън около 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ