Рулца от бекон и пилешки дробчета
Печени пилешки дробчета в беконена обвивка, поднесени със салата от краставици, пресен босилек и сметана.
Бон Апети
Излъчен на 27.04.2017
Вкусното мезе от печени пилешки дробчета, увити в ленти пушен бекон и овкусени с чесън и горчица се зарича да почака, за да се появи на трапезата до него и една лесна и бърза салата, която можете да направите докато дробчетата се пекат.
Краставицата се нарязва на полумесеци и се смесва с наситнени листа пресен босилек. Ароматът е неустоим. Следва да се приготви и дресинг от чесън, лайм, заквасена сметана и зехтин. Малко сол, после заливаме зеленищата с млечния сос и прибираме в хладилника, защото това предястие е вкусно в охладен вариант.
Следват дробчетата - те се почистват и се намазват с намачкан чесън в горчица и подправки. После всяко дробче поляга в лента бекон и се навива на рулце. Добре е да застопорите с термоустойчива клечка или шиш, за да не се развият рулцата при печене. А накрая само извадете пиячката, за да не пресъхнат гостите от удоволствие по тази храна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ