Романтични макарони с месо и гъби
Паста пене с телешко филе, манатарки и горгонзола.
Бон Апети
Излъчен на 08.03.2016
Готвим официална паста с месо за специални гости, защото ястието е хем лесно за направа и не отнема много време, хем с луксозен екзотичен вкус и италианска класическа солена нотка. Първо запичаме сочно телешко месо на тиган в зехтин. После правим сос от лучена запръжка със сметана, уорчестърски сос по желание, манатарки (можете да използвате други гъби по желание) и сирене горгонзола (или друг вид синьо сирене), след това добавяме телешкото, а през това време, докато месният сос къкри, варим макароните. Не е случаен изборът на пене ригате - паста с дупка и външна наребрена повърхност, в която много добре попиват по-сочни сосове. Накрая сервираме, поръсена с пармезан. Ако нямате - можете да опростите рецептата, поднасяйки солените макарони с настърган кашкавал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ