Римска салата с бекон и синьо сирене
Маруля на грил с ядки, печен бекон и синьо сирене.
Бон Апети
Излъчен на 12.05.2016
Това е луксозна рецепта за изискано предястие, което се приготвя бързо и лесно, но зашеметява с уникалния си вкус и елегантната комбинация на продуктите. За тази салата търсим бейби маруля или римска салата, но ако не попаднете именно на този сорт, можете да опитате и с друг вид салата по желание. Главите се запичат на грил, където предварително вече сме запекли ленти бекон. След това върху запечените зеленчуци поливаме с дресинг от зехтин и балсамов оцет, в който можете да капнете по желание и малко сос уорчестър. Отгоре поръсваме със запечения бекон, след това с лешници и на финала - със синьо сирене. Истински лукс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ