Ризото със синьо сирене, червено зеле и ябълки
Вегетарианско ризото със зеле и синьо сирене.
Бон Апети
Излъчен на 02.01.2018
Ризото без месо с лилавеещ цвят готвят Лора и Стоян, като правят безмесно основно с ориз, ябълки, червено зеле, орехи и синьо сирене. Ястието е изкусително не само заради модерните комбинации, но и благодарение на гъбстия си маслен сос с червено вино, който провокира сетивата. А страхотния цвят, който има, е само още един позитив на тази вкусна манджа по италиански.
Първо половин глава червено зеле се нарязва на много тънки лентички и се задушава под капак в компанията на масло. През това време наситняваме глава лук и я запържваме до прозрачност в масло. Добавяме ориза, зелето и червено вино. Щом алкохолът се изпари, се налива зеленчуков бульон и се остая ястието да къкри докато оризът се сготви.
На финала в съда вкарваме нарязана на кубчета червена ябълка, готвим докато леко омекне, махаме от огъня и разбъркваме ризотото с масло и синьо сирене. Получава се изкусителен сос, който обаче ни задължава да хапваме ястието докато е топло. Поднасяме го поръсено с орехи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ