Рибно филе с лимоново-медена глазура
Печена риба с мед и лимон.
Необходими продукти:
- 2 филета бяла риба или сьомга
- 2 лимона
- сол и черен пипер
- 1 с.л. мед
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Изстискайте сока от един лимон в купичка.
2. Добавете в него меда, намачканата скилидка чесън и мазнината.
3. Рибните филета обтрийте със сол и пипер.
4. Поставете рибата в тава, застлана с алуминиево фолио. Намажете и от двете страни с медената смес и завийте с втори лист алуминиево фолио.
5. Пуснете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути. След това разгърнете от фолиото, намажете от горната страна отново с останалата медена смес и печете още 3 минути.
6. Поднсете с гарнитура от зеленчуци и половинка лимон за покапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ