Регистрация

Рибни кюфтета с царевична коричка

Рибни кюфтета с царевична коричка
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1638

Кюфтета от риба с подправки, яйце и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г рибно филе
  • 1 глава лук
  • 1 яйце
  • 3 с.л. брашно
  • сол и пипер на вкус
  • девисил на вкус
  • 50-тина грама царевично брашно
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Уверете се, че във филето няма кости. Рибата нарежете на много ситни парченца, така че да се превърне почти в кайма.

2. Наситнете лука и го добавете при филето. Овкусете със сол, пипер и девисил.

3. Чукнете яйцето и размесете с ръка. Ще трябва да се поизцапате.

4. Постепенно добавяйте брашното и бъркайте докато стане смес за кюфтета. Ако се получи прекалено гъста, добавете 1-2 с.л. газирана вода, бира, кефир или кисело мляко. Можете да приберете сместа в хладилник - така ще се овкуси по-добре. Можете и директно да преминете към готвене, ако нямате време.

5. С мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте сплеснати кюфтенца. Овалвайте ги в царевично брашно.

6. Пържете на умерен огън в тиган с мазнина, която трябва да покрива дъното. Обърнете и от другата страна да се изпържи, като търсеният ефект е златиста хрупкава коричка.

7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. Чер
  2. 40
  3. 800
  4. тиган
  5. 41
  6. 50
  7. 64
  8. 36
  9. супа
  10. Мъфини

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта