Рибни кюфтета с царевична коричка
Кюфтета от риба с подправки, яйце и лук.
Необходими продукти:
- 300 г рибно филе
- 1 глава лук
- 1 яйце
- 3 с.л. брашно
- сол и пипер на вкус
- девисил на вкус
- 50-тина грама царевично брашно
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Уверете се, че във филето няма кости. Рибата нарежете на много ситни парченца, така че да се превърне почти в кайма.
2. Наситнете лука и го добавете при филето. Овкусете със сол, пипер и девисил.
3. Чукнете яйцето и размесете с ръка. Ще трябва да се поизцапате.
4. Постепенно добавяйте брашното и бъркайте докато стане смес за кюфтета. Ако се получи прекалено гъста, добавете 1-2 с.л. газирана вода, бира, кефир или кисело мляко. Можете да приберете сместа в хладилник - така ще се овкуси по-добре. Можете и директно да преминете към готвене, ако нямате време.
5. С мокри ръце гребвайте от сместа и оформяйте сплеснати кюфтенца. Овалвайте ги в царевично брашно.
6. Пържете на умерен огън в тиган с мазнина, която трябва да покрива дъното. Обърнете и от другата страна да се изпържи, като търсеният ефект е златиста хрупкава коричка.
7. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ