Регистрация

Рибени палачинки с пикантен сос по тайландски

Рибени палачинки с пикантен сос по тайландски
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2175

Не брашно, а риба е в основата на вашата палачинка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г месо от риба, изичстено от костите
  • 2 - 3 с. л. тайландско червено къри (паста)
  • 100 г зелен фасул
  • 1 с. л. картофено нишесте
  • олио за пържене

За соса:

  • 20 г краставица
  • 10 грама фъстъци
  • 2 големи червени чушки
  • 3 с. л. сладък сос за пилешко

Начин на приготвяне:

Рибните палачинки:

1. Загрейте фритюрника на 150 С (средна степен).

2. Сложете месото от риба, червеното къри и картофеното нишесте в блендер и пасирайте.

3. Нарежете зеления боб на много къси парченца и ги добавете към сместа.

4. Взимайте по лъжица от сместа и я оформяйте на плоска палачинка, голяма колкото бисквита.

5. Пуснете така приготвените рибни палачинки в сгорещеното олио. Когато са готови, те ще изплуват на повърхността.

6. Извадете ги от олиото и ги поставете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

Сосът:

1. Нарежете ситно краставицата и лютите чушки и ги смесете със сладкия сос за пилешко месо.

2. Начукайте фъстъците в хаванче.

3. Наръсете начуканите фъстъци върху соса.

4.Сервирайте соса отстрани или залейте с него рибните палачинки (както е показано на снимката).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта