Регистрация

Риба яхния в зеленчуков сос

Риба яхния в зеленчуков сос
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 613

Задушена риба в доматен сос с моркови и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг рибни котлети или цяла почистена риба без глава и опашка (може с гръбната кост)
  • сол и пипер
  • 2 глави лук
  • 4 средни по размер червени твърди домата
  • 4 средни моркова
  • 3 с.л. олио
  • 15 зърна черен пипер + 1,5 ч.л. сол
  • 100 мл вода
  • 2-3 дафинови листа
  • 1 ч.л. сух кориандър, ако имате
  • сварен бял ориз за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете рибата или котлетите на парчета с тегло около 100 грама. Работете на око, няма смисъл да вадите домакинската везна. Измийте рибата, подсушете и обтрийте със сол и пипер. Оставете настрана.

2. Рендосайте морковите, доматите обелете и също минете през едро ренде, а лука - наситнете.

3. Сгорещете олиото в тенджера. Изсипете лука и бъркайте на умерен огън 3 минути. Добавете морковите и гответе още 5 минути.

4. Овкусете със зърната черен пипер, 1,5 ч.л. сол и кориандър, ако имате. Пуснете дафиновите листа, залейте с доматите и разбъркайте. Ръснете щипка захар за регулиране на киселинността. След това залейте с водата и изчакайте да закъкри.

5. Напъхайте рибните парчета в зеленчуковия сос, сложете капак и оставете да се готви като леко намалите огъня за 25 минути.

6. През това време можете да измиете 200 г бял ориз и да го сварите в 500 мл вода с малко сол.

7. Ако сте правили ориз, разпределете го на дъното на чинии, полейте със зеленчуковия сос на рибата и след това положете парчета риба. Поднесете. Ако ли не, сервирайте си ястието с хляб или варени картофки за топкане на соса.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта