Регистрация

Рецепта с дюли и захарен сос

Рецепта с дюли и захарен сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 6533

Гарнитура или десерт с карамелизирани дюли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи дюли (около 1 кг)
  • 1/2 ч. ч. захар
  • 1 пълна с. л. брашно
  • малко канела, ако имате шушулка
  • олио
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Разтопете захарта в тенджерка на слаб огън, добавете канелата и изчакайте да се разтопи напълно.

2. Прибавете 1/2 ч. ч. вода като внимавате разтопената захар да не прегори от реакцията с водата. Разбъркайте докато всичката захар се разтвори.

3. Когато се разтвори напълно, добавете брашното, което предварително сте смесили с малко вода на гладка паста.

4. Разбъркайте и заделете.

5. Обелете и махнете твърдата част на плодовете, нарежете на около 8 филийки с дебелина по-малко от 1 см. Не е задължително дюлите да са обелени.

6. Запържете филийките в олио, докато омекнат и заделете.

7. Когато всички резени са готови, разбъркайте със соса и добавете 1/2 чаша вода и бъркайте на слаб огън 5 мин.

8. Извадете шушулката канела и поднесете. Можете да поднесете със свинско месо, сготвено с къри мадрас.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта