Регистрация

Редена питка със сирене и свинска мас



Редена питка със сирене и свинска мас
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3365

Масленик - хляб с мас за студените празнични дни.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 25.12.2015

Българските регионални разновидности на празничната погача изумяват с многобройността на видовете си и идеите как да се направи вкусен домашен хляб според сезона по оригинален начин. Днес се учим да месим масленик, който представлява редена вита питка, добре напоена в разтопена свинска мас. А между отделните пластове се слага натрошено сиренце, което още по-еднозначно да подчертае българщината в тази рецепта.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта