Раци с яйца за закуска
Пържен рак със зеленчуци и омлет.
Необходими продукти:
- 1 рак с мека черупка
- брашно с подправки
- 2 супени лъжици масло
- 1 яйце
- картоф и тиквичка за задушаване
- ½ чаша креолски сос
Начин на приготвяне:
1. Оваляйте рака в брашното с подправките.
2. Загрейте маслото и го задушете заедно с яйцето.
3. В отделен тиган задушете картофа и тиквичката с малко сол и лук.
4. В блендер сложете 3 жълтъка, сока на половин лимон, щипка сол, щипка пипер кайен, 2 супени лъжици креолска горчица, ¼ чаша разтопено масло. Разбивайте около 5 минути.
5. Сложете известно количество от така получения креолски сос в чиния и отгоре изсипете от задушените зеленчуци.
6. След това поставете пърженото яйце, а най-отгоре сложете рака.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ