Разядка с херинга и стафиди
Сос за мазане на филии с риба, ябълка, лук и масло.
Необходими продукти:
- 250 грама филе от херинга
- 1 ябълка
- 2 филии бял хляб
- 2 яйца
- 100 грама масло
- стафиди
- 1 глава лук
Начин на приготвяне:
1. Накиснете стафидите в гореща вода за 20-30 минути и след това ги отцедете.
2. Нарежете херингата на хапки или филенца.
3. В блендер или месомелачка сложете обелената и нарязана на парчета ябълка, лука - обелен и нарязан на четвъртини, разполовените варени яйца, маслото - размекнато на стайна температура и хляба, намокрен и отцеден. Смелете или пасирайте до получаването на хомогенна смес.
4. Смесете своеобразната кайма с парчетата риба и стафидите.
5. Поднесете като разядка или намазана върху препечен хляб или сухари.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ