Регистрация

Разядка с броколи, рулца от раци и домашна майонеза

Разядка с броколи, рулца от раци и домашна майонеза
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3989

Предястие, салата или сос за мазане с рулца от раци, варено броколи и домашна майонеза с горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава броколи
  • 200 г рулца от раци
  • 2 яйца
  • 120 мл олио
  • 100 мл зехтин
  • 1-2 ч.л. горчица
  • сол на вкус
  • щипка захар
  • сокът на ½ лимон
  • 2 с.л. кисело мляко по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте броколито и го сложете да се свари в подсолена вода. Най-добре изчакайте водата да кипне и пуснете главата за 4 минути. След това спрете процеса на готвене като шокирате зеленчука под течаща студена вода.

2. Рулцата от раци нарежете на полумесеци и изсипете в купа.

3. Броколите нарежете на ситно и добавете в купата.

4. Направете си домашна майонеза като първо смесите зехтина и олиото. Добре е да работите с яйца на стайна температура. Чукнете ги в купата на миксера и добавете щипка сол и щипка захар. Започнете да разбивате с умерено темпо с миксер или ръчен пасатор за крем супи. След 20 секунди започнете постепенно при непрестанно разбиване да наливате на тънка струя мазнината. Сипвайте докато майонезата се сгъсти. Ако е нужно, добавете още малко олио, за да стане твърда майонеза. Фиксирайте я с лимоновия сок – задължително е, за да не се втечни. После добавете горчица на вкус и кисело мляко по желание.

5. Изсипете майонезата при раците и броколите и разбъркайте. Ако е необходимо, посолете още малко. По желание можете да украсите с наситнен копър.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. ца
  2. Пиле
  3. сос
  4. вода
  5. к
  6. САЛАТА оЛИВИЕ
  7. ева
  8. A>

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта