Разликата между ябълков, винен и балсамов оцет
Балсамикото също се прави от вино, но процесът на производство е различен.
На пазара има множество видове оцет, които се различават по цена и качество. Ако ви трябва най-качествения, то спрете се на балсамов, но имайте предвид, че за пълното му отлежаване са нижни 12 години, така че цената наистина ще бъде солена. Има и негови варианти, които не са така полезни и обаятелни на вкус, но имитацията е доста сполучлива и може да залъже добре по-неопитния език. Ябълковият оцет е полезен и здравословен, богат на витамини и минерали и безпощаден към подкожните мазнини. Нормалната цена за качествен ябълков оцет е 10-12 лв. за литър. Най-евтин, но и най-малко полезен е виненият. Той се прави от комбинация от различни вина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ