Равиоли с пълнеж от тиква
Тестени хапки с плънка от тиква.
Необходими продукти:
За пълнежа:
- 1 тиква
- зехтин
- сол
- индийско орехче
- пармезан
- сол и пипер
За пастата:
- готово или домашно приготвено прясно тесто за паста
За соса:
- 2 - 3 с.л. масло
- шепа листа градински чай
Начин на приготвяне:
На пълнежа:
1. Нарежете тиквата и я поръсете със зехтин и сол.
2. Изпечете на 180°С до омекване и оставете да се охлади.
3. Изгребете от кората с лъжица и сложете в купа.
4. Прибавете шепа настърган пармезан, индийско орехче, сол и пипер на вкус. (По желание може да сложите още счукан чесън или джинджифил.)
5. Смесете и напълнете пастата.
6. Може да поднесете също и като гарнитура към друго ястие.
На пастата:
1. Разточете тестото за паста до дебелина от около 0,3 см или колкото се може по-тънко.
2. Разпределете равномерно от пълнежа и покрийте с още един тънък лист тесто.
3. Пригладете внимателно, за да не останат балончета въздух и нарежете равиоли.
4. Слепете хубаво краищата около плънката.
5. Сварете в подсолена вода до готовност.
На соса:
1. Бавно разтопете няколко с.л. масло в тенджерка и запържете шепа листа градински чай за 1 - 2 мин.
2. Увеличете огъня и сложете сварените равиоли с малко от водата, в която са се варили.
3. Овкусете със сол и пипер и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ