Регистрация

Равиоли с пълнеж от тиква

Равиоли с пълнеж от тиква
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3521

Тестени хапки с плънка от тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пълнежа:

  • 1 тиква
  • зехтин
  • сол
  • индийско орехче
  • пармезан
  • сол и пипер

За пастата:

  • готово или домашно приготвено прясно тесто за паста

За соса:

  • 2 - 3 с.л. масло
  • шепа листа градински чай

Начин на приготвяне:

На пълнежа:

1. Нарежете тиквата и я поръсете със зехтин и сол.

2. Изпечете на 180°С до омекване и оставете да се охлади.

3. Изгребете от кората с лъжица и сложете в купа.

4. Прибавете шепа настърган пармезан, индийско орехче, сол и пипер на вкус. (По желание може да сложите още счукан чесън или джинджифил.)

5. Смесете и напълнете пастата.

6. Може да поднесете също и като гарнитура към друго ястие.

На пастата:

1. Разточете тестото за паста до дебелина от около 0,3 см или колкото се може по-тънко.

2. Разпределете равномерно от пълнежа и покрийте с още един тънък лист тесто.

3. Пригладете внимателно, за да не останат балончета въздух и нарежете равиоли.

4. Слепете хубаво краищата около плънката.

5. Сварете в подсолена вода до готовност.

На соса:

1. Бавно разтопете няколко с.л. масло в тенджерка и запържете шепа листа градински чай за 1 - 2 мин.

2. Увеличете огъня и сложете сварените равиоли с малко от водата, в която са се варили.

3. Овкусете със сол и пипер и поднесете. 

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта