Регистрация

Пържола с картофи и гъби

Пържола с картофи и гъби
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4099

Печен стек с гарнитура от задушени зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 пържоли от месо по избор
  • 8 малки домата
  • 8 картофа
  • 400 г броколини
  • 600 г гъби
  • 4 скилидки чесън
  • телешки бульон
  • червено вино
  • заквасена сметана
  • сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете фино чесъна, а гъбите на филийки с желаната дебелина. Разполовете доматите и броколините.

2. Сварете картофите до омекване.

3. Загрейте фурната на 100ºС и увийте картофите в алуминиево фолио. Оставете ги да се пекат за 10 мин.

4. Сложете в тенджера около 1 ч.ч. бульон с 1/4 ч.ч. червено вино и сварете гъбите, заедно със сол и пипер на вкус.

5. Варете до сгъстяване на соса - около 10 мин. Ако не се сгъсти, добавете царевично брашно.

6. Изтънете месото с чукче и включете скарата.

7. Намажете с олио скарата и когато се сгорещи, сложете месото - по 1 мин. от всяка страна и след това отново за 30 сек. от всяка страна, за средна готовност или още по 1 мин. от двете страни за пълна готовност.

8. Свалете месото от огъня и сложете доматите и броколоните на негово място.

9. Извадете картофите от фурната изрежете горния им край. Покрийте със сметана.

10. Подредете всичко в чиния и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (5)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта