Пържола с картофи и гъби
Печен стек с гарнитура от задушени зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 пържоли от месо по избор
- 8 малки домата
- 8 картофа
- 400 г броколини
- 600 г гъби
- 4 скилидки чесън
- телешки бульон
- червено вино
- заквасена сметана
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Нарежете фино чесъна, а гъбите на филийки с желаната дебелина. Разполовете доматите и броколините.
2. Сварете картофите до омекване.
3. Загрейте фурната на 100ºС и увийте картофите в алуминиево фолио. Оставете ги да се пекат за 10 мин.
4. Сложете в тенджера около 1 ч.ч. бульон с 1/4 ч.ч. червено вино и сварете гъбите, заедно със сол и пипер на вкус.
5. Варете до сгъстяване на соса - около 10 мин. Ако не се сгъсти, добавете царевично брашно.
6. Изтънете месото с чукче и включете скарата.
7. Намажете с олио скарата и когато се сгорещи, сложете месото - по 1 мин. от всяка страна и след това отново за 30 сек. от всяка страна, за средна готовност или още по 1 мин. от двете страни за пълна готовност.
8. Свалете месото от огъня и сложете доматите и броколоните на негово място.
9. Извадете картофите от фурната изрежете горния им край. Покрийте със сметана.
10. Подредете всичко в чиния и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ