Пържен сладолед с хрупкава коричка
Паниран сладолед в корнфлейкс.
Необходими продукти:
- 1 купа от любимия ви сладолед (около 800-900 г)
- 70 г кокосови стърготини
- 2 яйца
- 1 с.л. мляко
- 1 с.л. канела на прах
- 200 г корнфлейкс (с готовност да протрябва още малко... евентуално)
- олио за пържене на маслена баня
- * задължително е да имате голяма кръгла лъжица за гребане на сладолед
Начин на приготвяне:
1. Застелете си тава с хартия за печене и си освободете достатъчно място за нея във фризера или камерата на хладилника.
2. Вземете купата със сладоледа и със специалната лъжица си нагребете 8 големи топки, които разпределете върху хартията. Приберете във фризера или камерата за поне 3 часа.
3. Корнфлейкса приберете в плик и направете на не много ситно брашно като търкаляте точилка за тесто или стъклена бутилка върху плика.
4. Смесете получената царевична панировка с кокосовите стърготини.
5. Разбийте яйцата и добавете в тях млякото.
6. Взимайте чевръстичко всяка топка сладолед, овалвайте в царевичната смес, след това в яйце и после пак в царевичната смес. След това връщайте топката на предишното й място в тавата. Когато приключите с всичките 8 броя, ги върнете бързо обратно във фризера за поне 16 часа.
7. Сгорещете силно олио в дълбок съд. Взимайте топка от сладоледа и пържете за 40 секунди до минута. Топката трябва да потъва напълно в съда, а вие - да я въртите с решетъчна лъжица по време на пърженето.
8. Готовите панирани сладоледчета редете в чиния, застлана с домакинска хартия, без да се допират едно до друго. Сервирайте скоро след пърженето, защото рискувате сладоледът да се стопи и панировката да стане глетава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ