Пържен ориз с пилешко и зеленчуци
Пиле с ориз и грах по китайски.
Необходими продукти:
- 2 порции ориз
- шепа зелен грах
- глава лук
- 2 скилидки чесън
- червена сладка чушка
- зехтин
- малко олио
- рибен сос
- соев сос
- 200 г пилешко (но не бяло месо)
Начин на приготвяне:
1. Изпечете пилешкото в разреден соев сос или соева супа от японските хранителни магазини. Сложете парчетата месо в йенски съд и прибавете течността, колкото да покрие дъното на около 0,6 см. Така пилешкото ще остане крехко докато се пече. Овкусете със сол и пипер.
2. Когато сварите ориза, го оставете да престои непокрит, докато приготвяте останалото. Запържете чесъна и червената сладка чушка с малко сусамово олио. Сотирайте ги до омекване.
3. Когато пилешкото се изпече, оставете да престои за около 7 мин. Обезкостете го и го нарежете.
4. В голяма тенджерка загрейте малко сусамово олио и олио от канола до сгорещяване. Сложете ориза, прибавете малко соев сос и малко рибен сос. Опитвайте докато прибавяте, за да не развалите вкуса на ястието с прекалено рибен сос.
5. Прибавете пилешкото и разбъркайте. Прибавете сотираните съставки и размразения зелен грах. След това сложете посгъстилия се сос от тавичката за печене. Сложете всичко това на силен огън. Разбъркайте хубаво и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ