Регистрация

Пържен ориз по китайски със зеленчуци

Пържен ориз по китайски със зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 4652

Азиатски ориз с тиквички и яйца на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. ориз
  • 2 яйца
  • връзка пресен лук
  • 3 с.л. масло (45 грама)
  • 1,5 ч.ч. вода
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 100 г тиквичка или зеле по желание
  • 1 ч.л. бял сусам по желание
  • растителна мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

1. Изсипете ориза в голяма цедка и измийте много добре под течаща вода. Ако цедката ви е по-малка, мийте на 2-3 пъти, като си оставяте място, за да бръкнете в нея с пръсти и да търкате хубаво зърната. Водата трябва да остава абсолютно чиста и да отмие от тях възможно най-много нишесте.

2. Пресипете ориза в касеролка, залйте го с водата и го оставете да се готви под капак. Щом заври, махнете от огъня и оставете за 15 минути под капак. После върнете обратно на котлона и загрейте до кипване, без да махате капака, освен ако не видите, че оризът загаря.

3. Докато оризът се готви и си почива, наситнете лука, а ако ще слагате тиквичка или зеле, нарежете и тях на ситно. Тиквичката най-добре на малки кубчета.

4. Сгорещете маслото в тиган и запържете лука и зеленчуците до омекване. Можете да добавите и 1 с.л. растителна мазнина, за да не загаря маслото. В сух тиган пък запечете леко сусаменото семе, колкото да придобие златен загар и да разгърне аромата си. Извадете го от тигана веднага щом приключи термичната обработка. Така няма да прегори.

5. Разбийте яйцата в купа.

6. Готовия ориз прехвърлете в тигана със зеленчуците и залейте с яйцата. Гответе докато леко се запекат, овкусете със соевия сос и прехвърлете в голямо блюдо.

7. Отгоре поръсете със сусама и по желание с наситнен пресен лук. Поднесете като гарнитура към месо или за безмесно основно по азиатски.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта