Регистрация

Пържено филе от сьомга

Пържено филе от сьомга
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 9469

Сьомга с масло, чесън и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 100 грама прясна сьомга с ципата
  • сол, пипер, паприка и чили на вкус
  • 1 супена лъжица масло
  • 1 лук шалот, нарязан на кръгчета
  • 1 голяма глава чесън, нарязана на ситно

Начин на приготвяне:

1. Подсушете добре сьомгата и я осолете според вашия вкус. Подправете я и с пипер, паприка и чили.. 

2. Разтопете масло в тиган на средна температура и сотирайте лука шалот за около 2 минути. Добавете и чесъна, сотирайте още за около 2 минути, докато цветът му се променя към златистокафяво. Оставете чесъна и лука настрани.

3. Сложете сьомгата в горещия тиган, оставете да се пържи 3 минути на средновисока температура.После я обърната от другата страна и отново я пържете около 2 минути. Важното е външната ципа на рибата да е хрупкава.

4. Поставете рибата в чиния, отгоре сложете чесъна и лука шалот. Полейте със соса разтопено масло, гарнирайте с бял ориз, сервирайте.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта