Пържено свинско с лук и картофи по грузински
Оджахури - свинско на тиган с пържени картофи и задушен лук.
Необходими продукти:
- 900 г свинско филе
- 3 с.л. олио
- 800 г картофи
- 50 г масло
- 300 г лук
- 3-4 скилидки чесън
- 1 люта чушка
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- листата на връзка магданоз или кориандър
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на хапки (немалки). Сгорещете олиото в тиган на умерен огън и запържете от всички страни за по минута. После намалете огъня и оставете да се готви 15 минути, като периодично разбърквате.
2. Кaртофите обелете, измийте, нарежете на големи парчета и запържете в маслото. И на тях ще им отнеме 15-тина минути.
3. Докато на двaта котлона компонентите на ястието се готвят, си наситнете листата на магданоза, нарежете лютото чушле на малки шайби, лука - на тънки полумесеци и намачкайте чесъна.
4. Извадете мръвките от тигана без мазнината, която са пуснали, и ги прехвърлете при картофите. Отгоре разпределете лука, овкусете със сол и пипер, добавете лютото чушле и чесъна, разбъркайте и захлупете с капак. Оставете да се готви 5 минути.
5. Прибавете зелените листа, разбъркайте и можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ