Пържено пиле Фрико
Задушено пилешко с маслини.
Необходими продукти:
- 1,5-2 кг пилешко по избор - бутчетата стават по-крехки, но и бялото месо е подходящо
- 2 ч. ч. хубаво бяло вино
- 4 скилидки чесън, нарязан
- 1/2 ч. ч. черни маслини, без костилката, нарязани
- 2 с. л. каперси
- 3-4 с. л. листа розмарин, нарязани
- 3 с. л. зехтин
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сложете зехтина в тенджера на средно силен огън. Запържете пилешкото докато покафенее.
2. Прибавете чесъна към оставащото олио и загрейте до омекване или до покафеняване, но внимавайте да не прегорите.
3. Смесете нарязания розмарин с виното и сложете в тенджерката. Винената смес трябва да е покрила на около 1/3 пилето в тенджерата.
4. Увеличете котлона и оставете да заври, след това намалете и оставете да къкри. Покрийте и задушавайте около 60 мин.
5. Когато пилето се сготви, увеличете отново огъня и добавете каперсите и нарязаните маслини, изчакайте сосът да се сгъсти 5-7 мин.
6. Поднесете с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ