Пържено пиле с корнфлейкс и билки
Панирани пилешки гърди в корнфлейкс с ароматни подправки и чеснов сос.
Хрупкавото панирано пилешко е любимо американско мезе, обичано навред из света. Ала не е необходимо всеки път, когато на човек му се дохапват пилешки гърди с корнфлейкс да тича до някой ресторант или да се възползва от хранителни доставки. Много по-бързо и евтино ще излезе да го направите у дома си. А и можете да спретнете няколко порции, за да хапнат всички на богато. Как се прави - показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев.
Пилешките гърди се режат на филета и се мариноват за 30-тина минути в разбито с малко вода кисело мляко. Брашно се смесва с червен пипер, сол, риган, босилек и чесън на прах. В чопър се смила на едро корнфлейкс, а в купа се разбиват яйца. Остава да сгорещите на умерен огън олио в тиган. После се взима филенце, овалва се в брашнената смес, след това в разбити яйца, на финала в корнфлейкс. После се пържи до позлатяване, като температурата не трябва да е висока, за да се сготви равномерно.
А ако искате сос, смесвате равни количества майонеза и кисело мляко, добавяте соев сос и чесън на прах или намачкан пресен чесън и разбърквате. А после топвате пилешкото и хрускате - страхотно, нали?
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ