Регистрация

Пържено пиле по западняшки

Пържено пиле по западняшки
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3223

Пилешка манджа за стабилно наяждане.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 кг пилешко месо, нарязано на хапки
  • 1 или 2 чаши суроватка или мляко
  • 3 яйца
  • сос Табаско 
  • 2 ч. ч. универсално брашно
  • 1 с. л. сол
  • 1 1/2 с. л. пудра захар
  • 1/2 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 1/2 ч. л. кимион
  • 1/2 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. смлян джинджифил
  • 1 ч. л. сушен риган
  • 1 ч. л. сушен градински чай
  • 1 ч. л. суха мащерка
  • зехтин или слънчогледово олио (около 2 см. в тигана)

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете пилешкото месо, отстранете излишната мазнина, разрежете големите парчета на две и подсушете месото с кърпа.

2. Сложете млякото с няколко капки сос табаско и яйцата в купа. Разбийте с кухненска тел, така че да се смесят добре.

(Бележка: Ако решите да мариновате пилешкото месо в суроватката, то ще добие приятен аромат.)

3. В голям съд с капак смесете пресятото брашно с останалите сухи съставки.

(Бележка: Подправките можете да смелите в кафемелачка, за да извлечете аромата им.)

4. Потопете хапките в млечната смес и прехвърлете част от тях в купата със сухите съставки. Сложете капака и разклатете съда, така че да се покрият хапките с панировката (със същия успех можете да използвате и найлонов плик). Наредете покритите с панировка хапки върху решетка и повторете с останалите. Оставете готовите хапки да починат около 30 минути, за да се овлажни панировката.

5. Загрейте в тиган 2 см. олио на средно силен котлон. Когато олиото е вече горещо (без да пуши), изпържете пилешкото месо на групи от по няколко хапки, така че да се заречвят от всички страни. Всяка партида изпържени хапки нареждайте върху решетка и запечете във фурната на 160 С (сложете тавичка отдолу за мазнината, която капе от хапките). По този начин излишната мазнина се отцежда и хапките се досготвят по здравословен начин. Проверете хапките с вилица, ако соковете са прозрачни, значи са готови.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта