Пържено зеле с яйца по азиатски
Зеле на тиган с бъркани яйца, соев сос и пресен лук.
Необходими продукти:
- 600 г прясно бяло зеле
- 1 морков
- 3 стръка пресен лук
- 3 яйца
- сол и пипер
- 3 с.л. олио
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. соев сос
- 2 с.л. терияки сос - ако имате (можете да замените с 1 ч.л. оцет, 1 с.л. захар и 1 ч.л. доматен сос)
- 1 с.л. семена сусам
Начин на приготвяне:
1. Зелето нарежете на тънки лентички. Същото направете и с моркова. Не използвайте ренде, защото ще развалите автентичната азиатска визия. Нарежете на шайбички пресния лук и си заделете малко от него за украса при поднасяне.
2. Разбийте яйцата със сол и пипер в купа.
3. Сипете 1 с.л. от олиото в голям тиган с незалепващо покритие и сгорещете на слаб към умерен огън. Изсипете отгоре разбитите яйца и с шпатула бъркайте докато се запекат и станат на яйчени влакна. Прехвърлете бърканите яйца в отделен съд.
4. Сипете в тигана другите 2 с.л. олио и изсипете в тях пресния лук. Увеличете на силен огън, пресирайте чесъна и бъркайте 2 минути. Добавете зелето.
5. Бъркайте докато се поотпусне и омекне - около 5-6 минути на силен огън. Добавете яйцата и залейте със соевия сос и терияки или оцет със захар и доматен сос. Бъркайте още 2 минути.
6. Поръсете сусама и размешайте. Разпределете в индивидуални чинии, ако ще се хапва от двама или сипете в единична порция, ако е само за вас. Поръсете със заделения пресен лук и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ