Пържени чушки с яйца и сирене по царибродски
Пърженица с яйца, чушки и сирене.
Пържено по сръбски или пърженица със сирене, както се казва у нас - това е ястието, което е впечатлило Иван Звездев, затова духовитият кулинар го показва в своя канал Кухнята на Звездев. Рецептата взел от царибродското село Поганово по време на кулинарен фестивал. Там ястието се сервирало за закуска, но позволява да бъде което и да е от трите основни хранения за деня. Приготвя се много бързо и елементарно.
Няколко чушки се нарязват на парчета и се запържват в малко олио с щипка сол. Щом започнат да променят цвета на кожичката си, при тях се натрошава сирене и се оставя да се готви докато омекне или се разтече. После се добавят 4-5 бегло разбити яйца и се бърка до желаната готовност. Можете да овкусите с любима подправка - чубрица, шарена сол, мащерка, сминдух, самардала, червен пипер или да поднесете чисто. Можете също да добавите наситнено люто чушле заедно със сиренето. Така ще вържете към пърженицата и филия хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ