Регистрация

Пържени солени кексчета с шунка и кашкавал

Пържени солени кексчета с шунка и кашкавал
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 634

Солени кексчета с колбас, кашкавал и варени яйца, изпържени на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 мл кефир
  • 3 яйца
  • 3/4 ч.л. сол
  • 200-220 г брашно
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 5 с.л. олио
  • 300 г шунка, бекон, наденички, шпеков или друг колбас
  • 100 г кашкавал, моцарела или жълто твърдо сирене от вид по избор
  • 2-3 листа зелен лук по желание
  • листа магданоз по желание

Начин на приготвяне:

1. Сложете 2 от яйцата да се сварят за 7 минути след кипването на водата.

2. През това време рендосайте избрания от вас колбас и избраното сирене на едро ренде. Наситнете листата лук и магданоз, ако ще слагате.

3. Сварените яйца залейте със студена вода, за да се охладят.

4. Докато ги чакате, изсипете кефира в купа, добавете суровото яйце, солта, содата, 2 с.л. от олиото и брашното и разбъркайте или разбийте с миксер на гладко тесто.

5. Добавете в него колбаса, кашкавала и рендосаните сварени яйца. Поръсете със зеленини по желание. Разбъркайте.

6. Изсипете сместа в плик. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Отрежете върха на плика, за да се получи отвор с диметър около 3 см. Изстисквайте в сгорещеното олио от сместа и пържете за по 3 минути от страна - до образуването на апетитна коричка. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия, която да обере излишната мазнина.

7. Прехвърлете пържениките в чиния и поднесете по желание със сос - барбекю, кетчуп, чеснов, майонеза.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта