Пържени скалопини с аспержи и гинко
Средно | Порции 4
| Видяна: 2419
Китайска храна с моркски дарове и ядки.
Необходими продукти:
- 8 големи скалопини, разрязани на 4
- 10-12 стръка аспержи, почистени и нарязани на парчета с дължината на палеца
- 1 ч.ч. печурки и 1 ч.ч. сламени гъби (или шийтаке)
- 100 г пресни ядки от гинко
- 1 малко парче джинджифил, нарязано на тънки филийки
- пилешки бульон или вода
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио в тиган и запържете джинджифила докато усетите аромата му.
2. Добавете скалопините и пържете докато променят цвета си. Сложете в чиния и заделете.
3. Добавете аспержите, гъбите и ядките от гинко и пържете за около 1-2 мин. Добавете бульон или вода.
4. Когато заври, върнете скалопините и пържете още около минута, като разбърквате хубаво.
5. Поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ